Таизхоу Синохере Индустри & Траде Цо, Лтд

Такође имамо више оригиналних производа. "Пажљиво служи" је сврха наше компаније!

Dom > Новости > Sadržaj
Седми трговински преглед ВТО-а за кишобран Патио кишобран Патио Сун Кишобран Патио врт Сунчали кишобран
- Jul 27, 2018 -

Женева, 11. јула (Синхуа) Светска трговинска организација (ВТО), са седиштем у Женеви, објавила је седму ревизију трговинске политике Кине.

Током дводневног разматрања 11. и 13. децембра, кинеска делегација ће представити трговинске политике и развој Кине у протекле двије године и одговорити на питања постављена од стране других чланица СТО.

Схоувен, замјеник министра трговине Кине и замјеник представника међународних трговинских преговора на састанку, представили су нови напредак, значајне реформе и отварање мјера Кине у области трговине и инвестиција од јула 2016. године, као и активно учешће у мултилатералном трговинском систему и улогу одговорне власти. Схоувен је рекао да је од приступања ВТО-у до 2017. године кинески увоз робе повећан за 13,5% на годишњем нивоу, двоструко је већи од глобалног просјека. Кинеска трговина услугама порасла је за 16,7% годишње, 2,7 пута више од светског просека. Америчка предузећа су 2001. продала само 45 милијарди америчких долара у Кини, а 2016. године њихова продаја у Кини достигла је 600 милијарди милијарди долара.

2017, предузећа у иностранству у Кини чине 44,8% укупног увоза и извоза акција Кине.

Он је навео најновије истраживање Европске трговинске коморе у Кини, рекавши да су 2017. године европске компаније наставиле да унапређују своје пословање у Кини, са 66% процената анкетираних компанија које зарађују више од 2016 године и 93% прихода од европских корпорација раст. Када се Кина придружила СТО 2001. године, рекао је он, Кина је платила само 1,9 милијарди америчких долара за кориштење интелектуалне својине и достигла 28,6 милијарди долара у 2017.

Бијели документ из Америке из 2018. године америчке привредне коморе у Кини показао је да су права интелектуалне својине 12. мјесто у најзахтевнијим питањима америчких инвестиционих компанија у Кини, која више нису највеће потешкоће са којима се суочавају у свом раду. Он је рекао да је од априла 2018. године Кине гонило 17 случајева у СТО, а 41 случај је тужен.

Patio-outdoor-sun-garden-beach-umbrella.jpg

У сваком случају, Кина поштује и искрено примењује пресуду, врши прилагођавања која су у складу с правилима СТО и не примјењује на одмазду од стране тужене стране. Схоувен је рекао да се у овом тренутку мултилатерални трговински систем суочава са озбиљним изазовима. Кина позива чланице СТО да чврсто одбране основне принципе и основне вриједности мултилатералног трговинског система, као што су МФН, национални третман, посебан и диференцијални третман за земље у развоју, и одлучно се супротстављају трговини насиљу, протекционизму и унилатерализму, а такођер снажно позивају рјешавање застоја са којима се суочавају чланови Апелационог тијела на додатним изборима,

Решити системску пријетњу СТО-у једностраних аката. Пријављено је да је до сада укупно 42 чланова поднијело писана питања 1963. Кини, а кинеска страна је одговорила на сва 1627 питања која су поднета прије рока 28. јуна, а остала питања ће бити завршена у року од мјесец дана након састанак.

Више од 30 званичника из 14 кинеских одјела и сталног представника Кине у СТО, Зханг Ксианг, присуствовали су првом прегледу 11. просинца. Механизам за ревизију трговинске политике и механизам мултилатералних трговинских преговарања и механизам за рјешавање спорова наведени су као три стуба СТО. Механизам преиспитивања трговинске политике повећава транспарентност трговинске политике чланова кроз редовно праћење и свеобухватан преглед трговинских политика и примјену од стране чланова, те позива чланове да се придржавају правила и обавеза СТО. Према правилима СТО, сви чланови подлежу периодичном разматрању.